НОВИНИ

Рома спря победната серия на Ювентус в Серия А

Нулево равенство на стадион "Алианц" в Торино.

Рома Ювентус
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:51, 02.09.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Рома спря победната серия на Ювентус. Дербито между двата отбора от третия кръг на Серия "А" завърши 0:0.

След равностойни първи десетина минути, гостите от Рим стигнаха до първата по-интересна ситуация в мача. Лоренцо Пелегрини стреля от границата на наказателното поле, но след рикошет топката мина на сантиметри покрай вратата.

Най-доброто положение за домакините дойде в 42-ата минута, когато след бърза атака отляво топката бе подадена към Влахович, който стреля към вратата, но Свилар направи добро спасяване и попречи да се стигне до гол. На полувремето Тиаго Мота реши, че ще рискува и ще пусне в игра привлечения само преди дни Тюн Копмайнерс на мястото на Хуан Кабал, а дебют направи и Франсиско Консейсао, който пък замени Самуел Мбангула.

Нидерландецът бързо се прояви и в 48-ата минута изведе Душан Влахович на добра позиция пред наказателното поле, но сърбинът не успя да отправи достатъчно добър удар и топката се търкулна покрай вратата. В 67-ата минута Юве организира интересна атака, но първо удар на Консейсао бе блокиран, а впоследствие и Йълдъз стреля, но и при него защитник застана на правилното място, за да попречи на топката да поеме към вратата.

Рома бе изключително близо до победния гол в 90-ата минута, когато Анхелиньо отправи страхотен шут по земя, преминал на сантиметри от дясната греда.

Преди този мач Ювентус имаше пълен актив от 6 точки.

В друга среща Удинезе се наложи с 1:0 над Комо. Бразилският нападател Бренер отбеляза единственото попадение в мача в 43-ата минута. В допълнителното време на двубоя Комо получи право изпълни дузпа, на Патрик Кутроне стреля встрани от целта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Десподов асистира за победния гол на ПАОК при победата над Атромитос
Кирил Десподов асистира за победния гол на ПАОК при победата над Атромитос