НОВИНИ

Роналдо спря сушата и помогна за класика на Ювентус

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:13, 23.02.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Футбол
роналдо спря сушата помогна класика ювентус

Португалската звезда на отбора от Торино сложи край на серията си от три поредни двубоя без гол снощи, когато бе точен на два пъти при успеха на "Старата госпожа" с 3:0 над опашкаря Кротоне в среща от 23-ия кръг на италианската Серия "А".

Роналдо бе точен на два пъти преди почивката, а след нея Уестън Маккени оформи класическия успех за действащия шампион в Калчото.

С този успех "бианконерите" отново се върнаха на 3-та позиция в подреждането с актив от 45 точки. Футболистите на Андреа Пирло са и с мач по-малко в сравнение с преките си конкуренти.

Кротоне от друга страна остава твърдо на дъното със само 12 пункта, на 8 от спасителното 17-то място, на което в момента се намира Торино.

Съвсем очаквано двубоят на "Ювентус Стейдиъм" започна с надмощие за домакините, като атаките се редяха една след друга пред вратата на Кротоне.

Закономерното се случи в 39-та минута, когато Алекс Сандро центрира за Кристиано Роналдо изскочи зад отбраната на гостите и с глава отбеляза за 1:0.

В добавеното време на първата част португалецът пък се промъкна между централните бранители при подаване на Дибала и отново с глава удвои аванса на Юве.

Крайният резултат бе оформен в 66-та минута, когато след ъглов удар, Матайс де Лихт стреля с глава, но топката се отби от гърба на защитник и попадна в Уестън Маккени. Американецът овладя и с мощен удар фиксира крайното 3:0.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Астрофизикът Тихомир Димитров: Земята стана едно голямо село
Астрофизикът Тихомир Димитров: Земята стана едно голямо село
В САЩ задържаха съпругата на Ел Чапо
В САЩ задържаха съпругата на Ел Чапо