НОВИНИ

Роналдо убеден в победата над Северна Македония

роналдо убеден победата северна македония
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:33, 28.03.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на португалския национален отбор по футбол Кристиано Роналдо е убеден в класирането на "мореплавателите" за предстоящото Световно първенство, което ще се проведе в Катар в края на годината.

Във вторник, 29 март, Роналдо и компания посрещат във финален плейоф за Мондиал 2022 тима на Северна Македония, който елиминира европейския шампион Италия след инфарктна победа в Палермо, дошла след гол на Александър Трайковски в добавеното време.

Двубоят Португалия - Северна Македония е с начален час 21.45 часа и ще бъден излъчен пряко в ефира на БНТ 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport.

Шесткратният носител на "Златната топка" заяви на пресконференцията преди мача, че всеотдайната подкрепа от трибуните на "До Драгао" ще помогне на състава на Фернандо Сантош да спечели място на световните финали.

"Лежах си вчера и си мислех: ще бъде красиво, когато звучи националният химн и всички пеем без музика. Сигурен съм, че ако феновете са зад нас като в четвъртък (при победата с 3:1 над Турция), ще спечелим мача", коментира Кристиано Роналдо.

Ако Португалия спечели, това ще бъде последен Мондиал за Роналдо и последен шанс за спечели световната титла, тъй като е на 37 години.

В този ред на мисли, мегазвездата остави бъдещето си открито, като заяви, че единствено той може да взима решение относно състезателната си кариера.

"Само аз ще реша бъдещето си, никой друг. Аз съм шефът. Ако искам да продължа да играя, ще продължа да играя. Ако не, тогава не", завърши Роналдо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Новая Газета" спира дейността си
"Новая Газета" спира дейността си
Винетките поевтиняват с 10% от януари 2023 г.
Винетките поевтиняват с 10% от януари 2023 г.