НОВИНИ

Росен Желязков, ГЕРБ: Целта беше отново да се посочи, че прокуратурата е чадър над бившето управление

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
17:52, 19.03.2022 (обновена)
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

"Арестът на Борисов го тълкуваме по единствения възможен начин. Авторите на тези действия целяха отново да посочат, че прокуратурата е чадър над бившето управление. Това е интервенция, която ще има тежки политически последици. Ако имаше данни и доказателства, разследващите полицаи щяха да привлекат като обвиняеми един, втори, трети", заяви в предаването "Говори сега" Росен Желязков от ГЕРБ.

"Властта целеше адмирация, че с тези си действия е категорична и безпардонна в борбата с корупцията, от друга страна целеше консолидация на леко разпадащото се в политики, намерения и очаквания мнозинство. Използва визитата на госпожа Кьовеши", коментира Росен Желязков.

По думите му ГЕРБ ще продължава да бъде непримирима опозиция.

Прокуратурата за задържането на Бойко Борисов: Евентуално повдигане на обвинение в този момент би било в нарушение на закона

"Действията на изпълнителната власт не са в полза на обществото, това гарантира разпад на държавността. Ще подкрепяме принципните ни позиции - за лоялност на България като член на Европейския съюз и НАТО, не защото подкрепяме мнозинството, а защото вярваме в тези каузи. По време на актуализацията на бюджета ще наблюдавате вътрешните противоречия в коалицията - само след 2 месеца", допълни Росен Желязков.

Бойко Борисов с първи думи след ареста: Следващият път могат да ме убият

Според него в случая на действията на изпълнителната власт в лицето на полицията по смисъла на Закона за МВР им е била придадена една превратност, че става въпрос за процесуално-следствени действия на едно досъдебно производство.

"Всъщност този арест в тъмната част на денонощието - с извеждането на Борисов, Горанов и Севдалина Арнаудова към помещенията на полицията, не беше оформено като арест - те нито бяха заварени по времето на местопрестъплението, нито бяха правили опит да се укрият, нито да унищожат доказателства, нито да извършат престъпление. Защо в тъмната част - за мен по една проста причина - защото не може да се обжалва пред районния съд вечерта тази мярка на полицията задържане за 24 часа не по смисъла на НПК, а по смисъла на Закона за МВР", добави Росен Желязков.

Той обяви още веднъж курса на ГЕРБ към предсрочни избори.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бербатов призова ММС и ФИФА да назначат служебно ръководство на БФС до провеждането на нов конгрес
Бербатов призова ММС и ФИФА да назначат служебно ръководство на БФС до провеждането на нов конгрес
Менко Менков: Всички действия на МВР са абсолютно незаконосъобразни
Менко Менков: Всички действия на МВР са абсолютно незаконосъобразни