НОВИНИ

Прокуратурата за задържането на Бойко Борисов: Евентуално повдигане на обвинение в този момент би било в нарушение на закона

bnt avatar logo
от БНТ
20:40, 18.03.2022
5444
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

В прокуратурата заместник градските прокурори Десислава Петрова и Иво Илиев дадоха брифинг във връзка с арестуването на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Десислава Петрова заяви, че след 10.00 ч. днес в СГП е докладван факс, с който ГДНП са уведомили, че са образували досъдебно производство за изнудване, според уведомлението то е образувано в условие на неотложност. Със същия факс СГП е уведомена за задържането до 24 ч. на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов.

До момента са докладвани разпити на 6 свидетели, сред които и премиерът Кирил Петков. Той разказал за срещата си с Лаура Кьовеши, по повод публичните твърдения на Васил Божков, че е изнудван от Борисов, Горанов и Арнаудова.

Васил Божков не е разпитван като свидетел по делото. Извършени са разпити и на други лица, някои от които свързани Божков.

Делото не е докладвано в неговата цялост, в СГП са постъпили допълнителни материали, чиято съотносимост ще бъде обект на допълнителен анализ. Те са свързани основно със снимков материал от медийни публикации. Изискани са и заповедите за задържане на трите лица, те са постъпили в 20.30 ч. и видно от тях трите лица вече са били освободени. В СГП не са докладвани постановления за привличане на обвиняеми лица. Евентуално повдигане на обвинение в този момент би било в нарушение на закона, каза още Десислава Петрова.

Гледайте целия брифинг тук:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Севделина Арнаудова: Задържаха ни с прессъобщение, преди полицията още да е дошла
Севделина Арнаудова: Задържаха ни с прессъобщение, преди полицията още да е дошла
МВР е поискало да бъдат повдигнати обвинения на Борисов, Горанов и Арнаудова
МВР е поискало да бъдат повдигнати обвинения на Борисов, Горанов и Арнаудова