НОВИНИ

Бойко Борисов с първи думи след ареста: Следващият път могат да ме убият

Айше Сали
от Айше Сали
19:58, 18.03.2022 (обновена)
37063
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Председателят на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов беше освободен от ареста минути преди 20.30 ч. тази вечер.

Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряме с децата - влизат цивилни, униформени, поемни лица. Никакво обвинение - нищо, заяви Борисов веднага след излизането си от ареста.

24 часа седим в килиите, нито един милиционер... Точно както 44-та година: Явява се министър-председател, вика полицаите, той се явява свидетел на мафията, на Черепа, почват да пишат и той им казва - отивайте и ги прибирайте, защото могат да скрият доказателства. Затова ни викаха и през декември. Дойдоха, провериха, издържахме 24 часа, изстинахме, обясни Борисов.

Следващият път могат да ме убият, заяви лидерът на ГЕРБ.

Тежка политическа репресия, абсолютно незаконосъобразни действия, обясни адвокатът на Борисов Менко Менков.

Правозащитникът изреди редица, до думите му, извършени закононарушения от полицейските власти. Обясни, че задържането е крайна мярка, която не се налага. До 19.30 ч. полицаите изобщо не са знаели къде отиват и кого ще обискират, обясни адвокат Менков.

Пред сградата на Главна дирекция "Националната полиция" са се събрали членове и симпатизанти на ГЕРБ, които скандират "оставка" и възгласи срещу вътрешния министър Бойко Рашков.

По неофициална информация, преди това е бил проведен разпит на Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е разследван за изнудване на бизнесмена Васил Божков.

Той беше задържан снощи и прекара нощта и деня в ареста на столичното 7-о РПУ. Вътрешният министър Бойко Рашков отказа да коментира задържането.

Прокуратурата опроверга първоначалното съобщение на МВР, че разследването срещу Борисов, Горанов и Севделина Арнаудова е заради европейски проекти. От Софийската градска прокуратура обявиха, че са получили документи от Главна дирекция "Националната полиция" и разследването е разпределено на прокурор Мария Нейчева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бербатов: Първата ми задача е да свикам честен конгрес, в който всички да участват
Бербатов: Първата ми задача е да свикам честен конгрес, в който всички да участват
Над 220 души са убитите само в Киев от началото на руската инвазия в Украйна
Над 220 души са убитите само в Киев от началото на руската инвазия в Украйна