НОВИНИ

Менко Менков: Всички действия на МВР са абсолютно незаконосъобразни

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:36, 19.03.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Към днешна дата Бойко Борисов и Севделина Арнаудова не са обвиняеми по нито един случай. Това обяви адвокатът на Борисов Менко Менков в студиото на "Говори сега".

По думите му не може да става дума за саботаж от страна на прокуратурата, а МВР е постъпило незаконно, като е изпратило разследващ полицай, а не следовател да разпита премиера Петков по случая.

"Всички действия на МВР до този момент са абсолютно незаконосъобразни. Досъдебното производство е образувано с първото действие по разследването на 17 март - денят, в който бяха задържани г-н Борисов и другите двама. С първото действие по разследването, както изисква законът, беше разпитан министър-председателят Кирил Петков. Щеше да е добре, ако това нещо беше направено от следовател", обясни адвокатът.

МВР отново ще входира постановленията за задържането на политиците от ГЕРБ

Никакви доказателства не са предоставени на Менко Менков до този момент, не му е известно такива да са събрани или да са постъпвали в прокуратурата.

"В този случай Европейската прокуратура няма абсолютно нищо общо, защото тя няма правомощия да разследва такъв вид престъпления, съгласно регламента на видността и Наказателно-процесуалния кодекс. Единственото доказателство е, че в показанията си г-н Петков е заявил, че е запознал г-жа Кьовеши предишния ден за тези действия", каза Менков.

Целия разговор можете да чуете във видеото

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Желязков, ГЕРБ: Целта беше отново да се посочи, че прокуратурата е чадър над бившето управление
Росен Желязков, ГЕРБ: Целта беше отново да се посочи, че прокуратурата е чадър над бившето управление
Шимунджа: Очакванията му за тежък мач с Царско село се оправдаха
Шимунджа: Очакванията му за тежък мач с Царско село се оправдаха