НОВИНИ

Кирил Петков: Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж от прокуратурата

кирил петков изправени сме пореден път абсолютен саботаж прокуратурата
bnt avatar logo
от БНТ
23:20, 18.03.2022
24209
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж от прокуратурата, под ръководството на г-н Гешев. Укриват се документи за искане за повдигане на обвинения, с които лесно можем да се сдобием. Това заяви премиерът Кирил Петков на брифинг в Министерски съвет.

По думите му се спъва дейността на всеки, който се опитва да работи срещу корупцията. В България независима прокуратура няма, за пореден път се държи като адвокат.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков заяви, че прокуратурата прави изводи за производство, на което току що е поставено началото и по което не е имало време да се съберат доказателства, защото проверката има за цел да се съберат достатъчно данни, за да се реши да се образува или не досъдебно производство. Събрани са сведения и включително от Васил Божков, саморъчно подписани от него. Вместо прокуратурата да заяви пред вас и пред обществото, че ще предприеме действия, тя се постара да обяви на всички, че МВР не е направило нищо, каза Рашков.

Рашков каза още, че брифинг на прокуратурата е бил "нагласен" твърде късно, за да не могат да реагират, затова и те дават късно пресконференция. Показа проект на постановление, с което се иска да бъдат повдигнати обвинения на Борисов, Горанов и Арнаудова. Нещо, което по-рано прокуратурата отрече да са получили в рамките на днешния ден.

По този казус работи и европейската прокуратура, сега има паралелна структура, на която ние вярваме много повече, ще има много ясна информация на ниво ЕС как те действат, какви решения взимат и какво са направили, допълни премиерът.

Ще направим всичко, което зависи от нас, България да бъде нормална, свободна, европейска държава. Битката е започнала, ще работим с всички инструменти на Европа, за да може страната да бъде преместена на следващо ниво. Съжалявам, че прокуратурата се изложи по този начин тази вечер, допълни министър-председател Кирил Петков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Необичайно студено и в близките дни
Необичайно студено и в близките дни
Рубльов спря възхода на Григор Димитров в Индиън Уелс
Рубльов спря възхода на Григор Димитров в Индиън Уелс