НОВИНИ

Рулетката на дузпите прати Шотландия на Евро 2021 за сметка на Сърбия

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:30, 13.11.2020
Чете се за: 01:27 мин.
Футбол
рулетката дузпите прати шотландия евро 2021 сметка сърбия

На стадион "Райко Митич" в Белград двата тима завършиха 1:1 в редовното време, като сърбите изравниха в 90-та минута чрез Лука Йович, а след като в допълнителните 30 минути нов гол не падна, изпълненията от бялата точка трябваше да решат крайния изход от двубоя.

При дузпите, за втори пореден мач шотландците бяха безгрешни, а пропускът на Алкесандър Митрович ги изстреля на Европейското първенство след 5:4 при ударите от 11-те метра.

И двата тима очаквано започнаха предпазливо срещата под проливния дъжд в Белград, като домакините бяха тези, които имаха най-добрия шанс през първата част.

Той дойде в 23-та минута, когато Саша Лукич стреля технично, но футболистът на Торино изгледа как топката преминава на сантиметри от целта.

Гостите отговориха с изстрел от малък ъгъл на Джон Макгин, който обаче не представляваше трудност за сръбския страж Райкович.

Малко след почивката, в 51-та минута, Линдън Дайкс се справи с трима бранители на домакините и пусна пас за Анди Робъртсън, който шутира от около 20-ина метра, но неточно.

Секунди по-късно обаче груба грешка на Костич от тима на "плавите" предостави топката на Макрегър, а той от своя страна комбинира с Кристи, който с удар по земя матира вратаря Райкович за 1:0 в полза на Шотландия.

Сърбите, разбира се, потърсиха изравнителния гол, но играта все така продължаваше да не им спори. Въпреки това, в 69-та минута центриране отдясно намери Сергей Милинкович-Савич, чийто изстрел с глава премина опасно близко до вратата на Маршал.

Шотландия на свой ред беше много близо до втори гол минута по-късно, но силен удар на Кристи профуча встрани от целта.

Пет минути преди края на редовното време домакините разиграха чудесно по левия фланг, след което Младенович центрира към Лука Йович, но и той се размина на сантиметри от изравнителния гол.

Така се стигна до 90-та минута, когато поредното центриране в наказателното поле на Шотландия намери непокрития Йович и той с глава изравни резултата, за да прати мача в продлъжения.

В допълнителното време и двата тима подходиха с повишено внимание, като сърбите бяха все така с една идея по-активния тим, но нов гол така и не падна, за да се стигне до изпълнения на дузпи.

При рулетката на наказателните удари и двата тима бяха точни при първите девет изпълнения, за да се стигне до решителната пета дузпа за Сърбия. Александър Митрович застана зад топката, но ударът му бе отразен от Дейвид Маршал, с което стража на Дарби Каунти класира своята родина за първи път на голям форум през 21 век.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
72 жертви и 3414 заразени за денонощие у нас
72 жертви и 3414 заразени за денонощие у нас
Георги Дерменджиев повика трима нови
Георги Дерменджиев повика трима нови