НОВИНИ

Румен Гечев: ПП са ни обидени заради хартиената бюлетина, а няма място за обиди

bnt avatar logo
от БНТ
18:36, 10.11.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Хартиената бюлетина е бюлетината на Европейския съюз. Не виждам защо колегите от "Продължаваме Промяната" се опитват да отстранят причините, а не проблемите. Няма място за обиди. Те са обидени, едва ли не, на БСП, че не се съгласихме да променим позицията си за хартиената бюлетина. Това каза в "Още от деня" депутатът от БСП Румен Гечев.

"Остави другите да говорят и следвай пътя си" - така Гечев отговори на позицията на ПП, че не вижда в "БСП за България" потенциален партньор, докато от левицата се застъпват за връщането на хартиената бюлетина. Депутатът заяви, че от БСП не са слизали от масата за разговори с бившите им коалиционни партньори.

Допирните точки между БСП, ПП и ГЕРБ-СДС според Румен Гечев са по отношение на икономически приоритети като подпомагането на бизнеса и домакинствата през зимния сезон.

По думите на депутата има принципи, програма, показатели и политики, които са заложили и за които ще преговарят в опит за съставяне на редовен кабинет. Той определи като "напълно неприемлива за БСП" визията на "Продължаваме Промяната" за външната политика на страната. Според Гечев именно това е причината за състоянието на икономиката в България.

"Не сме доволни, защото служебният кабинет, премиера и финансовият министър поеха ангажимент, че много скоро ще внесат своите 3 варианта на бюджета. Те излъгаха ли българската общественост и защо не внасят бюджета? Не внасянето на бюджета създава много трудности", заяви по отношение на бюджета за 2023 година Гечев.

Той призова служебния кабинет да изпълни незабавно закона и да внесе проектобюджета, за да се улеснят разговорите между парламентаристите.

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Енергийният министър е разпитан в НСлС за газовите доставки след спирането от "Газпром"
Енергийният министър е разпитан в НСлС за газовите доставки след спирането от "Газпром"
Асен Василев: БСП не са потенциален коалиционен партньор за "Продължаваме промяната"
Асен Василев: БСП не са потенциален коалиционен партньор за "Продължаваме промяната"