НОВИНИ

Румен Радев удостои изявени спортисти с Почетния знак на президента

Румен Радев Нешка Робева
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 17.05.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Други спортове
Слушай новината

В деня на българския спорт - 17 май, петима заслужили спортисти и треньори получиха Почетния знак на президента. Церемонията се състоя в Гербовата зала на президентството.

Нешка Робева, Тайбе Юсеин, Кубрат Пулев, Петър Стойчев и Иван Иванов бяха отличени от президента с изключителните си постижения с спорта.

„Нашите спортисти неведнъж са ни карали да се чувстваме горди като българи и години наред разнасят славата на родината ни по света. Те вдъхват вяра, че не само можем да мерим сили с най-големите, но и да ги побеждаваме“, заяви държавният глава Румен Радев на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

За изключителни заслуги в развитието на българския спорт, танцовото изкуство и патриотично възпитание на младите хора в България бяха отличени известната българска състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева, олимпийският и европейски шампион по вдигане на тежести Иван Иванов, плувецът Петър Стойчев, боксьорът Кубрат Пулев и състезателката по борба Тайбе Юсеин.

Известната българска състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева благодари от името на отличените. „Приемаме високите награди като признание за значимостта на това, което правим. Спортът е наша страст и съдба, лудост и радост, болка и гордост, унижение и неизмерна любов. Това са причините да приемем предизвикателството да работим за него в България“, подчерта в словото си Нешка Робева.

Държавният глава подчерта, че със своята несломима воля обичаните български спортисти ни обединяват като нация около своите невероятни постижения и показват, че човешките възможности нямат предел.

„За тези постижения само висок професионализъм, денонощен труд, безбройни лишения не стигат, трябва голямо сърце и безпределна обич към България“, посочи Румен Радев.

По думите на президента обществото има бъдеще, ако отдава дължимото на своите герои и отличията са олицетворение на признателността на цялото ни общество за това, което спортистите правят за България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Важна промяна в програмата на последния кръг в Ла Лига
Важна промяна в програмата на последния кръг в Ла Лига
Виктория впечатли с изящна визия на тюркоазения килим на "Евровизия 2021" (СНИМКИ)
Виктория впечатли с изящна визия на тюркоазения килим на "Евровизия 2021" (СНИМКИ)