НОВИНИ

Румен Радев защити вътрешния министър, решава за оставката на главния секретар на МВР днес

bnt avatar logo
от БНТ
11:59, 24.11.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев ще се произнесе днес по внесената оставка на главния секретар на МВР Петър Тодоров след като се запознае подробно с доклада и документацията по казуса. Това заяви държавният глава след като участва в откриването на нов завод за автомобилни компоненти във Враца.

Румен Радев защити служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по повод исканата му оставка от различни политически сили.

"Как партии могат да искат оставка на служебен министър? Да си направят редовно правителство и да си искат колкото искат оставки. Нека да видим резултатите от работата на МВР и тогава да говорим. Мисля, че министърът много ясно се аргументира какво прави в момента МВР, за да запълни дефицити, налагани в системата с години. И сега в момента, наистина, МВР тръгва по един оздравителен път", изтъкна Радев.

Държавният глава отказа да коментира предварително дали би наложил вето върху връщането на хартиената бюлетина. Ще прецени как да действа, след като стане ясно какво съдържат окончателните промени в Изборния кодекс.

Следващата седмица Румен Радев ще покани на консултации за съставяне на правителство парламентарната група на "Български възход".

Президентът отново напомни, че сегашният парламент има да свърши изключително важна работа.

"Това Народно събрание има да свърши важна работа – това Народно събрание, а не следващото! Има закони, които сега трябва да се приемат, защото през лятото ще е късно. Дадох достатъчно време за диалог на партиите, за да съставят правителство. Ако партиите са единодушни, че желаят избори, няма проблем, мандатите могат бързо да се завъртят", посочи той.

Президентът Румен Радев участва в откриването на нов завод за автомобилни компоненти във Враца.

Инвестицията в предприятието е в размер на 20 млн. лева. Разкрити са 300 работни места, с тенденция броят им да се увеличава през следващите години.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте Уругвай - Република Корея от 15:00 ч. НА ЖИВО по БНТ1 и БНТ3
Гледайте Уругвай - Република Корея от 15:00 ч. НА ЖИВО по БНТ1 и БНТ3
Пътят до Рилския манастир е готов за зимата
Пътят до Рилския манастир е готов за зимата