НОВИНИ

Румен Томов засега остава кмет на Благоевград

румен томов засега остава кмет благоевград
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 12.05.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Административният съд в Благоевград отложи делото по жалбата на кмета на града Румен Томов относно решението на Общинската избирателна комисия, с което бяха прекратени предсрочно пълномощията му.

В рамките на делото съдия Ваня Вълкадинова спря изпълнението на решението на ОИК -Благоевград, а късно снощи членовете на комисията решиха да не обжалват определението на съда.

До правния казус се стигна, след като Общинската избирателна комисия в Благоевград прекрати предсрочно кметските пълномощия на Румен Томов в изпълнение на решение на Върховния административен съд. А причината е, че той не е заличил едноличната си фирма в едномесечен срок след избирането му за кмет. Два дни след решението на ОИК, Общинският съвет в Благоевград избра временно изпълняващ кмет, а в този момент Румен Томов подаде жалба в Административния съд. Той поиска да бъде спряно решението за отстраняването му и жалбата му беше уважена. Така се стигна до ситуацията в момента с право да управляват общината да са временно изпълняващият длъжността кмет и досегашният кмет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откраднаха цветя и храсти от Градския парк в Асеновград
Откраднаха цветя и храсти от Градския парк в Асеновград
Отпускат се 1 млн. лв. за реализацията на български череши
Отпускат се 1 млн. лв. за реализацията на български череши