НОВИНИ

Румяна Бъчварова: Всички вярват, че ще има правителство, защото това е образът на разума

Тя коментира и жестокия терористичен акт край Москва

bnt avatar logo
от БНТ
10:42, 23.03.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Това събитие много ясно показва, че нашите местни страсти са много незначителни на фона на големите проблеми, които се случват в света - това коментира в студиото на "Денят започна с Георги Любенов" социологът Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на премиерския мандат на Бойко Борисов, бивш посланик в Израел, по повод жестокия терористичен акт край Москва.

"Рано е за обективна оценка, трагедията е много голяма и не може да мине без последици, защото очевидно зад нея стои умисъл. Това събитие измества по някакъв начин фокусът върху Русия, защото тя от очевиден агресор се превръща в жертва и това ще се отрази на отношението към Русия", каза Бъчварова.

По думите ѝ всяка една държава трябва да има готовност да се справя с такива проблеми и всяко едно политическо действие трябва да отчита този факт, че може да се наложи да се справяме с такива проблеми.

"Това е отговорността на всеки един политик и на всеки един преговарящ, всеки един участник в нашата си малка криза. Всички вярват, че ще има правителство, защото това е образът на разума в тази ситуация. Големият въпрос обаче остава - какво правим, когато има правителство, какво прави това правителство, как работи. И въпросът с доверието - между участниците в правителството и какво ще направят, за да възстановят доверието на гражданите", посочи още Румяна Бъчварова.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Денят започна с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Иванов-Аоияма регистрира седми успех на сумо турнира в Осака
Даниел Иванов-Аоияма регистрира седми успех на сумо турнира в Осака
По стъпките на Пригожин - руски опозиционни сили нападат Русия
По стъпките на Пригожин - руски опозиционни сили нападат Русия