НОВИНИ

Русия съобщи, че е прехванала два американски дрона близо до Крим

русия съобщи прехванала два американски дрона близо крим
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:03, 28.08.2023
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Русия заяви днес, че е вдигнала по тревога два изтребителя, които са прехванали два американски разузнавателни дрона над Черно море, близо до Крим, предаде Франс прес.

"На 28 август, над югозападната част на акваторията на Черно море със средства за контрол на въздушното пространство на въздушно-космическите сили на Русия бе забелязан полет в направление на държавната граница на Руската федерация на два безпилотни летателни апарата на военновъздушните сили на САЩ MQ-9 Reaper и RQ-4 Global Hawk, които извършваха въздушно разузнаване в района на Кримския полуостров. С цел пресичане на възможно нарушаване на държавната граница на Руската федерация и противодействие на на извършването от безпилотните летателни апарати на радиотехническа разузнавателна дейност, бяха вдигнати по тревога два руски изтребителя от състава на дежурните сили за противовъздушна отбрана", се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

С пристигането на двата руски самолета, дроновете "смениха посоката си на летене и напуснаха районите на извършване на въздушна разузнавателна дейност", уточнява руското министерство.

Броят на инцидентите с участие на руски апарати и американски дронове или самолети на НАТО се увеличи през последните месеци, както в Черно море, така и над региона на Балтийско море, на фона на конфликта в Украйна, отбелязва Франс прес.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 зае четвъртото място в Първа лига след успех над Славия
ЦСКА 1948 зае четвъртото място в Първа лига след успех над Славия
400 декара борова гора е обхванал пожарът над с. Хвойна
400 декара борова гора е обхванал пожарът над с. Хвойна