НОВИНИ

Русия спечели второто издание на АТП Къп

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
13:30, 07.02.2021
Чете се за: 00:37 мин.
Тенис

Русия спечели отборния турнир по тенис АТП Къп в Мелбърн с награден фонд от 4.5 милиона долара. На финала руският отбор се наложи с 2:0 успеха над Италия.

На "Род Лейвър Арина" Даниил Медведев спечели с 6:4, 6:2 срещу Матео Беретини, а преди това Андрей Рубльов победи с 6:1, 6:2 Фабио Фонини.

Заемащият четвърто място в световната ранглиста Медведев пропусна два мачбола при 5:1 в своя полза във втория сет, но Беретини се предаде при четвъртата възможност за завършване на двубоя в полза на руския тенисист.

Бившият финалист от Откритото първенство на САЩ Медведев обра овациите от малобройната публика и заслужи поздравление от страна на противниковия тим.

Рубльов, който се намира но осмо място в класацията на АТП, не беше побеждавал Фабио Фонини в предишните три двубоя между двамата на твърда настилка, като сега взе реванш срещу неудобния си противник. Руският тенисист записа четири поредни победи в турнира, като загуби само един сет, докато Матео Беретини допусна първото си поражение една във финалния сблъсък на АТП Къп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британка успя да свали 60 кг. Как?
Британка успя да свали 60 кг. Как?
Късна драма лиши Манчестър Юнайтед от победа
Късна драма лиши Манчестър Юнайтед от победа