НОВИНИ

Рязко намаляват заразените с COVID-19 в Ямбол през последните 3 дни

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
07:52, 11.05.2020 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.

В Ямбол започва пръскане от въздуха срещу заразата. Със селскостопански хеликоптер ще се облети затворения квартал "Райна княгиня". В него от вчера действат по-строги мерки за ограничаване разпространението на болестта. Заради тях, жителите на квартала нямат право да го напускат дори за работа.

Дезинфекцията в кавартала ще се извърши с техника на селскостопанска авиация. Днес предстои зоната да бъде огледана, ако метеорологичните условия позволяват, още довечера ще бъде извършена дезинфекцията. Ако вали обаче, това ще се отложи за нощта за вторник срещу сряда.

По-строги са мерките, наложени за живеещите и на 14-те улици в квартал "Райна Княгиня". Причината е, че в този район има много карантинирани и много контактни.

Димитър Иванов - Областен управител на Област Ямбол: Изключително спокойно е в квартала. Няма струпване, няма хора, които да искат да излизат за работа. В крайна сметка нужни са още няколко дни след предприетите мерки за успокояване както тук в квартала, така и сред населението, защото и във вчерашния ден нямаме положителен случай на COVID-19 в Ямбол.

Мерките дават резултат, заболелите в града в последните 3 дни рязко намаляват, подчерта Иванов.

Областният управител на Ямбол каза, че няма да се обсъжда отпускане на мерките преди да видят какви са резултатите в днешния ден. Вчера имаше само 2-ма пациенти приети в Ямболската болница, но все още не са излезли техните резултати от PCR тестове, каза Иванов.

Вижте повече във видеото.

Автор: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
26 нови случая на коронавирус, 5 новозаразени медици
26 нови случая на коронавирус, 5 новозаразени медици
Медицинските лица в болницата в Гоце Делчев са достатъчно, но не и защитните им костюми
Медицинските лица в болницата в Гоце Делчев са достатъчно, но не и защитните им костюми