НОВИНИ

РЗИ: Вече няма отклонения в качеството на питейната вода в Стара Загора

вап разпореди проверки качеството питейната вода
bnt avatar logo
от БНТ
11:20, 06.10.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Във връзка с подадени множество сигнали през септември служители на РЗИ-Стара Загора взеха проби от 11 пункта в града, разположени в различни зони за водоснабдяване в периода 26 - 30 септември 2022 г.

В три от пунктовете резултатите от направения анализ показаха отклонения от изискванията за качеството на водата по микробиологични показатели. За предприемане на незабавни мерки са издадени две предписания до „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Стара Загора.

В условията на извършване на строително-ремонтни дейности по водоснабдителната мрежа на територията на Стара Загора, Регионална здравна инспекция изиска от „ВиК“ ЕООД - Стара Загора информация, относно предприетите конкретни действия по отношение на качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

В отговор от ВиК са уверили, че се спазват всички мерки, както от страна на държавното водоснабдително дружество, така и от фирмите изпълнители на строителните дейности.

В периода 3 - 4 октомври 2022 г. РЗИ-Стара Загора извърши повторен мониторинг за проследяване на качеството на водата. Към настоящия момент отклонения не са констатирани.

Във връзка със създалата се обстановка, относно извършване на строително-ремонтни дейности по водоснабдителната мрежа в гр. Стара Загора, РЗИ ще продължи да осъществява засилен контрол на качеството на водата, предназначена за питейно битови цели в областта.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха двама мъже за отглеждане на наркотици в Петричко
Задържаха двама мъже за отглеждане на наркотици в Петричко
Атлетико и Барселона постигнаха споразумение за правата на Гризман
Атлетико и Барселона постигнаха споразумение за правата на Гризман