САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Събарят старата сграда за детската болница, ще се строи нова, увери Борисов

от БНТ
12:09, 27.05.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Сградата, предназначена за детска болница, ще бъде съборена и ще бъде построена нова, специално проектирана. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с представители на протестиращи срещу строежа на Националната многопрофилна детска болница.

Мястото за педиатричната клиника ще бъде запазено, за да се гарантира достъпът на специалисти и от съседните високоспециализирани лечебни заведения.

"С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро място в клъстер от други болници, в паркова среда“.

Премиерът Борисов посочи, че очаква от представителите на организациите в хода на работните процедури да му предоставят предложенията си и архитектурните решения.

„Аз много ценя работата на архитектите, тъй като да намериш общото между инженерното и архитектурното решение е голям талант и вие го знаете“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

По време на срещата представителите на различни организации благодариха на премиера Борисов и правителството за взетото решение за осигуряване на специализирана болница за малките пациенти.

В срещата участваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Държавата не се справя в борбата с картелите на горивата
Румен Радев: Държавата не се справя в борбата с картелите на горивата
От 1 юни цената на природния газ пада с нови 1,7%
От 1 юни цената на природния газ пада с нови 1,7%