НОВИНИ

Събирайте слънчеви лъчи днес, от утре времето се разваля

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 10.10.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево ще е времето днес, с максимални температури между 24° и 29°, в София - около 24°, по Черноморието - между 20 и 24 градуса. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-югозапад.

През нощта повече облаци ще има над Западна и Централна България. Ще е почти тихо, с минимални температури между 11° и 17°, в София - около 12°. Утре ще започне увеличение на облачността и в следобедните часове в Западна България ще има валежи от дъжд, на места и ще прегърми. Максималните температурите ще са между 22° и 27°, в София - около 23°. Ще духа слаб до умерен вятър, в западната половина от северозапад, а в източната от югозапад.

И по Черноморието ще бъде облачно. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури там ще са между 22 - 25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Облачно време и в планините, като валежи от дъжд се очакват главно в Стара планина. Вятърът там ще е до умерен от запад-югозапад.

Ще бъде по-топло, в сравнение с днес с максимални температури в курортите между 20 и 24 градуса, на Алеко - 15 градуса.

ПЕТЪК
Облачно ще бъде и над по-голямата част от Европа, включително и на Балканите. На много места ще има валежи от дъжд, на север - от сняг. Повече слънчеви часове ще има над южните райони на Британските острови, Германия, Италия, както и преди обяд над Испания.

У нас през нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна. В събота преди обяд все още над Източна България ще бъде с валежи, които обаче до вечерта ще спрат. Над Западна и по-голямата част от Централна облачността ще се разкъсва и намалява, но вятърът временно ще се усили. Температурите ще са от 15 - 16° в Североизточна България до 24 - 25° в Горнотракийската низина.

През следващите дни ще преобладава слънчево време, но температурите постепенно ще тръгнат надолу.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пловдив ще премери сили с Арда
Локомотив Пловдив ще премери сили с Арда
Тристранката ще заседава за размера на минималната заплата от 1 януари 2025 г.
Тристранката ще заседава за размера на минималната заплата от 1 януари 2025 г.