НОВИНИ

Събират средства за пострадала жена в катастрофата край Лесово

bnt avatar logo
от БНТ
17:44, 14.10.2020
Чете се за: 01:22 мин.
У нас

Кондукторка от градския транспорт на Бургас е сред пострадалите при тежката катастрофата с жертви край елховското село Лесово от преди дни. Бургазлийката от скоро е в болницата. Предстои ѝ сложна скъпа операция, а нейни близки и колеги събират средства.

32-годишната Веси Ганчева е сред пътниците в микробуса, пътуващ от Сливен за пазара в Одрин, който се вряза в паркирал на пътното платно тир. От инцидента младата жена е с изместена ябълчна чаша, което е причинило счупване на таза. Откарана е в болница в Ямбол, а след това е транспортирана в УМБАЛ - Бургас.

Д-р Стоян Христов, началник на Отделението по ортопедия в УМБАЛ-Бургас: "Общото ѝ състояние в момента е стабилно, без непосредствена заплаха за живота. Предстои допълнително уточняване с компютърна томография на фрактурата в областта на тазобедрената става и от дадения резултат, зависи нашият избор за лечение".

Три жертви на тежка катастрофа край Лесово, 16 души са ранени

Лекарите се надяват показателите на 32-годишната жена да се запазят добри и в следващите дни да бъде извършена операция. Разходите за лечението на Веси са непосилни за семейството ѝ, за това нейни колеги от градския транспорт на Бургас се обединиха в каузата да ѝ помогнат.

Атанаска Тодорова, колежка на пострадалата: По всички наши станции в „Славейков" в „Меден рудник", в „Изгрев" са поставени кутии и, който има желание, може да помогне.

-БНТ: Освен ваши колеги, могат ли и бургазлии по някакъв начин да помогнат?

Предполагам да. Като дойдат тук да се обадят на ръководител движение, предполагам, че няма да има отказ от тяхна страна. Чуваме се, пишем си доколкото можем и ѝ позволява състоянието. В момента тя не знае за тази инициатива. Така решихме към този момент, за да не я притеснявам просто.

-БНТ: Имате ли надежда, че ще се оправи и след няколко месеца, когато се възстанови, отново ще бъде сред вас, на работа?

Да, разбира се. Разбира се, че ще дойде и всичко ще бъде наред. Просто да бъде силна и доста хора я подкрепят. Знам, че ще се оправи и ще бъде с нас отново.

Катастрофата край Лесово: Версията на собственика на злополучния микробус

След успешната операция обаче Веси ще трябва да се възстановява няколко месеца у дома.

Д-р Стоян Христов, началник на Отделението по ортопедия в УМБАЛ-Бургас: "Мисля че, ако всичко е наред от това, което чисто статистически е свързано с този вид травми, в рамките на 6 месеца тя ще може да се върне на работа".

Инициатива за набиране на средства са подели и в детската градина на децата на пострадалата, където учителският колектив ще отдели сума за лечението на 32-годишната Веси.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте по БНТ 1: България - Уелс, двубой от "Лигата на Нациите"
Гледайте по БНТ 1: България - Уелс, двубой от "Лигата на Нациите"
Още една емблематична сграда във Варна се руши
Още една емблематична сграда във Варна се руши