НОВИНИ

Съдът остави в ареста обвиняемия за смъртта на таксиметровия шофьор в София

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:35, 11.10.2022 (обновена)
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Мъжът, обвинен, че е причинил по непредпазливост смъртта на 34-годишния таксиметров шофьор в София, остава в ареста. Според съда има опасност задържаният Йосиф Иззе да извърши нови престъпления.

Единственият обвинен за смъртта на таксиметровия шофьор - 23-годишният фризьор Йосиф Иззе, запази мълчание на влизане в съдебната зала. Какво точно се е случило във фаталната нощ все още не е ясно. В хода на разследването трябва да се изясни кой първи е започнал боя и дали е налице неизбежна отбрана от страна на обвиняемия.

По делото са събрани основно свидетелски показания, а до голяма степен те са противоречиви. Според съда има данни, че Иззе е ударил таксиметровия шофьор по носа, а той си е глътнал езика. Христо Трайков се е обадил на брат си и на мястото на спречкването дошли още двама души.

"След силните крясъци и викове, размяната, бутането. Оттогава кой какво е видял, е различно", каза Илиян Точев, прокурор.

Резултатите от съдебномедицинската експертиза все още не са готови, заявиха от прокуратурата. Според предварителните заключения смъртта на 34-годишния таксиметров шофьор е следствие на масивен инфаркт, а не от наранявания, причинени от боя.

"Експерти трябва да установят дали има връзка между инфаркта и сбиването. Има две версии, които се проверяват. Има една група обективни свидетели, тъй като не са пристрастни към нито една от страните. Иззети са видеозаписи. От камерите ще се види кой първи тръгва", обясни прокурорът.

Според защитата няма достатъчно събрани доказателства срещу 23-годишния фризьор. Адвокатите поискаха от съда домашен арест и заявиха, че обвиняемият се притеснява за живота си заради заплахи.

Съдът прие, че въпреки противоречивите свидетелски показания, има данни за извършено престъпление. Освен това Иззе все още е в изпитателен срок по дело, завършило с осъдителна присъда за средна телесна повреда на жена, причинена при катастрофа.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на протест пред по-горна инстанция.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националите по футзал за глухи заминават за Европейското първенство с амбиции за призово класиране
Националите по футзал за глухи заминават за Европейското първенство с амбиции за призово класиране
Над 200 души се включиха в традиционното изкачване на най-високата сграда в Пазарджик
Над 200 души се включиха в традиционното изкачване на най-високата сграда в Пазарджик