НОВИНИ

Съдът остави в ареста полицаите, обвинени в рекет и изнудване

bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 26.01.2024
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста групата, обвинена в изнудване и рекет, в която участват и двама действащи полицаи. Според съдията обвинените няма опасност да се укрият, но пък има достатъчно данни, че са свързани с извършените престъпленията.

Пред БНТ адвокатката на един от задържаните полицаи обяви от името на всички обвинени, че ще обжалва наложената най-тежка мярка задържане под стража.

Преди няколко дни при специализирана акция полицията задържа Въльо Петров - зам.- търговски директор на ПФК "Ботев" и Милен Стоянов - шеф на охраната на двете бази на клуба, както и двама полицаи - Галин Колев и Мартин Ламбрев. Според свидетелски показания те са изнудвали и рекетирали двама мъже, като са им отнели със заплахи с оръжие 35 000 лева.

"Всичко е ставало публично. Имало е и заплахи и закани, а това, че няма камери се дължи на поведението на обвиняемите, тъй като като хора, които са осъществявали охранителната дейност на стадиона са хората, които имат достъп до тия камери", обясни Костадин Паскалев , прокурор в окръжна прокуратура.

Според обвинението 4-мата задържани са членове на организирана въоръжена престъпна група, ръководена от зам.-търговския директор на "Ботев Пд". В миналото той има 9 присъди, като по някои от тях вече е реабилитиран. Патрулиращият полицай Мартин Ламбрев пък е награждаван като служител с особено високи резултати.

Пред съдията той сподели, че обвиненията срещу него са отправяни по свидетелските показания на хора, свързани с трафик на бежанци и наркотици, или в преследвания от него контингент. Другият обвинен полицай – Галин Колев, бе доведен от болница, заради бъбречна криза.

"За мен са негодни обвиненията на този етап, не може да се вземе мярка за неотклонение при негодни обвинения, но съдът така прецени, имаме право да обжалваме", каза Евдокия Кемалова – адвокат на Милен Стоянов.

Потърсихме за коментар и ръководството на футболния клуб, но до този момент нямаме тяхна позиция.

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще имат ли глас Атанасова и Белазелков по делата, с които се оспорва изборът им за конституционни съдии?
Ще имат ли глас Атанасова и Белазелков по делата, с които се оспорва изборът им за конституционни съдии?
Юрген Клоп: Най-хубавите спомени с Ливърпул тепърва предстоят
Юрген Клоп: Най-хубавите спомени с Ливърпул тепърва предстоят