НОВИНИ

Съдът остави в ареста полицая, който пиян блъсна няколко коли в София

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
17:35, 12.10.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Софийският районен съд реши да остави в ареста полицая, който блъсна няколко коли с 2.45 промила алкохол в кръвта, докато тече наказателното му производство.

Обвиняемият Владимир Владимиров блъсна няколко коли, сред които и патрулка, в столичния квартал Дружба. В съдебната зала каза единствено, че не иска да му бъде налагана мярката за лишаване от свобода, тъй като има семейство и деца.

Служебният защитник на Владимиров подчерта, че обвинението за употреба на наркотици при инцидента е неоснователно, тъй като медицинската експертиза е отрекла наличието на дрога в кръвта му.

"Считам, че не е редно да се извежда този момент - след като си служител на МВР, трябва да носиш по-голяма отговорност. Ами които са на по-високи длъжности, какво правят? Това е вярно като характеристика, но когато се изследва едно лице, неговото поведение трябва да се има предвид. Първо, неговата личност и поведението му в обществото. Това, че е служител в МВР, не значи, че го прави по-опасен. Това е моето мнение", коментира Чавдар Пенков - адвокат на обвиняемия.

Въпреки това фактът, че Владимиров е опитал да се укрие, като 2 часа не е бил на мястото на местопроизшествието и е оставил свой колега да се представи за шофьор, накара съдията да вземе решение за мярката "задържане под стража" в хода на наказателното производство. Обвиняемият ще обжалва.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 за първи път ще участва и в първенството на ветераните
ЦСКА 1948 за първи път ще участва и в първенството на ветераните
ММС бе домакин на експертна среща в областта на младежта по линия на Централноевропейската инициатива
ММС бе домакин на експертна среща в областта на младежта по линия на Централноевропейската инициатива