НОВИНИ

Съдът остави Васил Капланов-Каплата в ареста

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
15:27, 14.09.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Съдебният състав прие, че са събрани достатъчно доказателства, че Капланов е заплашил с убийство съгражданина си Димитър Недев.

Причина за заплахата били публикации на Недев в социалната мрежа, които обвързвали Капланов с изчезването на Янек Миланов.

На 4 септември Районният съд в Дупница остави в ареста Васил Капланов. Той беше задържан на 1 септември с обвинение, че е заплашил по телефона с убийство мъж от Дупница. Срещу Капланов има образувани други две производства и затова съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". До тогава той беше под домашен арест.

Според прокуратурата Капланов е заплашил мъж от Дупница, който коментирал в социалните мрежи изчезването на Янек Миланов и действията на разследващите органи. Заплахата била отправена в телефонен разговор, а свидетел е съпругата на потърпевшия.

Пред разследващите Капланов е признал, че е разговарял с потърпевшия, но е отрекъл да е отправял заплахи. Защитата му твърди, че е оказал пълно съдействие на полицията.

Името на Васил Капланов беше свързано с изчезналия преди повече от месец Янек Миналов, който последно е засечен от камери именно в джипа на задържания. Срещу Капланов обаче няма повдигнато обвинение за изчезването на Миланов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лукашенко пристигна в Сочи за разговори с Путин
Лукашенко пристигна в Сочи за разговори с Путин
Централната комисия по прекия избор в БСП връчи на Нинова удостоверение за избран председател
Централната комисия по прекия избор в БСП връчи на Нинова удостоверение за избран председател