Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Съдът отново отложи делото срещу ЛиЛана

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:45, 27.07.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Делото срещу Лиляна Деянова, известна като ЛиЛана, и брат ѝ отново не успя да тръгне. Този път подсъдимата певица се яви без адвокат в залата.

Пред съда ЛиЛана обясни, че е оттеглила пълномощията си от досегашните си адвокати, включително от Николай Хаджигенов. По думите ѝ той в момента имал по-важни задачи като народен представител.

Деянова изтъкна, че са ѝ необходими още около две седмици, за да успее да ангажира защитата си и да наеме нов адвокатски екип. ЛиЛана каза още, че се нуждае от по-сериозна защита.

Съдът не даде ход на делото. Указа на певицата бързо да организира наемането на адвокати и да възложи да се определи служебен адвокат, който да я представлява, ако на следващото заседание отново няма упълномощени защитници.

"Преди три седмици от прокуратурата пуснаха видео, което много голяма част от Вас също споделиха. Видео, в което се правят внушения, въпреки че аз със съдружника ми, както и брат ми, който се споменава, не сме в списъка "Магнитски". Внушава се косвено връзка в този списък във видео на прокуратурата", каза Деянова.

Приключи разследването, добило популярност като делото "Лилана"

"Искам да допълня, че направих няколко срещи с адвокати и голяма част от адвокатите в България не искат да влизат в Специализирания съд по простата причина, че няма какво да направят. Имам два отказа от адвокати, които казаха - "Ние в Специализирания съд не влизаме, защото не можем да направим нищо", допълни още подсъдимата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойчо Младенов води още чужденци в ЦСКА
Стойчо Младенов води още чужденци в ЦСКА
Фон дер Лайен: Целта от 70% ваксинирани в ЕС е постигната
Фон дер Лайен: Целта от 70% ваксинирани в ЕС е постигната