НОВИНИ

Съдът пусна срещу подписка мъжа, заплашил министър Тагарев

Виолета Русенова
от Виолета Русенова
16:24, 19.07.2023
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Снимка: pixabay.com/
Слушай новината

Съдът определи най-леката мярка за неотклонение - подписка, на Григор Димов, който заплаши военния министър Тодор Тагарев. 39-годишният мъж заяви пред съда, че съжалява за деянието си.

На 3 юли вечерта военният министър Тодор Тагарев видял, че има две съобщения от непознат дотогава за него профил във Фейсбук. Едното гласяло заплаха с "Нов Народен съд" заради подкрепата на правителството за Украйна. Другото съобщение било изтрито.

Не е налице опасност да се укрие, има известен адрес в Пазарджик, посочи съдията, както и не е налице обвиняемият да извърши престъпление. От справката се вижда, че е бил осъждан и е изтърпял наказанията си до 2013 г.

Реабилитиран е и следва да се възприема като неосъден. Съдът намери, че не може да извърши престъпление при по-лека мярка.

"Ще мреш като куче, предател, слава Украйна ли? Като куче без история ще мреш, нов Народен съд идва и ако мислиш, че ще се отървеш, жестоко си се излъгал", е написал Димов на Тагарев.

Военният министър избра да не коментира по темата.

"Нямам коментар по въпроса, нека си разследва който си разследва, да си върви по процедурата. Видях едно, което се разпространява, няма нищо общо", каза той.

Димов е пращал заплашителни съобщения и на още политици, сред които Бойко Борисов. Той работи като санитар в Спешното в Пазарджик, а пред БНТ адвокатът му обясни действията му с емоционалност.

- Лично го е изпратил, за което съжалява.

БНТ: Какво е написал?

- Че не одобрява тяхната политика, имам предвид на правителството, с износа на оръжие. Чисто емоционално е подходил. Тук не говорим за реална заплаха, става въпрос за емоционално изливане на това, което мисли.

Тагарев и преди е получавал заплахи, но тази е първата, за която съобщава, макар да не се е уплашил. Преди да се гледа мярката на Димов от "Възраждане" обявиха, че с тях се свързала жена му, която била много притеснена.

"Съпругата му се свърза с г-н Костадинов, плачеща, не знаеше къде е и ние направихме всичко възможно да го открием", каза Маргарита Махаева, депутат от "Възраждане".

Димов е излежавал присъда за телесна повреда, но преди 11 години и вече е реабилитиран.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Англия: Мбапе ще прекара сезона на пейката, ако не продължи договора си с ПСЖ
В Англия: Мбапе ще прекара сезона на пейката, ако не продължи договора си с ПСЖ
ЕК изпраща помощ за Гърция за овладяване на пожарите
ЕК изпраща помощ за Гърция за овладяване на пожарите