НОВИНИ

Съдът решава дали да остави в ареста прокурора Георги Асенов

Александър Марков
от Александър Марков
20:24, 07.07.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Криминално

Софийският градски съд решава дали да остави в ареста за постоянно прокурора Георги Асенов, обвинен в хулиганство и непристойно поведение.

5-ти час продължава заседанието в Софийския градски съд, на което трябва да бъде решено прокурорът от Върховната касационна прокуратура Георги Асенов да бъде оставен за постояноо в ареста. Той беше обвинен в хулиганство и непристойно поведение, заради това, че на 4-ти юли е нахлул в болница "Георги Странски" в Плевен, държал се е изключително грубо с охраната, ударил е един от охранителите със служебната си прокурорска карта, заявявайки "Знаете ли кой съм аз и какво ще се случи след малко? Аз съм прокурор" и е отказал да изпълни техните разпореждания за спазване на противоепидемичните мерки.

На заседанието бяха чути показанията на сестрата на неговата съпруга, както и други свидетелски показания.

Самият Асенов, както и неговите защитници, твърдят, че до физическата саморазправа с охраната се е стигнало, тъй като самите охранители са нападнали него и неговото семейство и изваждайки прокурорската си палка е било единствения начин да се спре цялата тази ситуация.

Съдия Емил Дечев се оттегли преди час и половина в полза, за да вземе своето решение. Каквото и да бъде то обвинението към прокурора остава. Случаят предизвика и реакцията на главния прокурор Иван Гешев преди няколко дни, който написа в Туитър, че подобно обвинение, особено от магистрат, няма да бъде толерирано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Русе и заместниците му с COVID-19. Кой ще управлява Общината?
Кметът на Русе и заместниците му с COVID-19. Кой ще управлява Общината?
Спецпрокуратурата провежда акция в дома на столичен бизнесмен (СНИМКИ)
Спецпрокуратурата провежда акция в дома на столичен бизнесмен (СНИМКИ)