НОВИНИ

Съдът решава дали да остави в ареста задържания при акция на СДВР адвокатски сътрудник

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
21:53, 19.01.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
съдът остави ареста гробаря лихваря обвинени убийството годишния кирил русев
Слушай новината

Софийският районен съд решава дали да остави в ареста задържания при акция на СДВР адвокатски сътрудник.

Иво Стефанов е обвинен в използване на неистински документи и за държане на оръжия и боеприпаси без разрешително. От полицията съобщиха, че чрез неистински документи и подставени лица са придобити апартаменти в София.

В съдебната зала Стефанов заяви, че обвинението не отговаря на истината и посочи, че притежава становище от графолог от частна лаборатория, удостоверяващо, че документите му не са фалшиви. По обвинението за държане на оръжия и боеприпаси Стефанов заяви, че притежава колекция и има съответните разрешителни и документи. В последната си дума към съда той помоли за справедливо решение.

Според прокуратурата обаче са събрани достатъчно доказателства в хода на производството и поиска адвокатският сътрудник да остане в ареста. Обвинението посочи, че е запознато графологичната справка и вещото лице е разпитано като свидетел. Частна експертна справка се възлага на частните експерти като възложителят сам представя сравнителен материал, обясни прокурорът по делото.

По отношения на оръжията, според обвинението, голяма част от тях са в състояние да възпроизведат боен изстрел, което не отговаря на изискванията за колекционерските оръжия. Все пак от прокуратурата посочиха, че има разрешителни за много от откритите при претърсванията оръжия.

Адвокатът на Стефанов заяви пред съда, че няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление и изтъкна, че няма данни за противоправни прояви.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Гечев: От посещението на Тагарев във Вашингтон има повече въпроси, отколкото отговори
Румен Гечев: От посещението на Тагарев във Вашингтон има повече въпроси, отколкото отговори
Сенегал надигра Камерун и се класира за следващата фаза на Купата на африканските нации
Сенегал надигра Камерун и се класира за следващата фаза на Купата на африканските нации