НОВИНИ

Съдът в Силистра наложи домашен арест на жена, обвинена в опит за убийство

Силистра - съд
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:10, 15.01.2024
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Мярка за неотклонение "домашен арест" постанови Окръжният съд в Силистра на 44-годишна жена от града по обвинение в опит за убийство.

По данни на Апелативната прокуратура във Варна през нощта на 12 срещу 13 януари, след възникнал скандал, Д.Н. опитала умишлено да умъртви 41-годишния мъж, с когото живеела на семейни начала. Тя му нанесла няколко удара с кухненски нож в областта на врата, тялото и главата. Потърпевшият бил откаран в болнично заведение, където се намира и в момента. Няма опасност за живота му. Жената е задържана.

Административният ръководител на Окръжната прокуратура в Силистра Ивелин Чафаланов каза за БТА, че ще обжалва наложената мярка.

"Аз поддържам искането за налагане на мярка "задържане под стража" и считам, че това е най-правилното. Наказанието, което се предвижда по чл. 115 във връзка с чл. 18, е лишаване от свобода между 10 и 20 години“, каза Чафаланов.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Силистра. Изясняват се всички факти и обстоятелства, довели до извършването на тежкото престъпление, включително и това имало ли е упражнявано домашно насилие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Вътев се срещна с браншови организации от сектор "Земеделие"
Министър Вътев се срещна с браншови организации от сектор "Земеделие"
От тази година ще можем да търгуваме с държавни ценни книжа
От тази година ще можем да търгуваме с държавни ценни книжа