НОВИНИ

Съдиите в Германия работят под стрес и напрежение заради протестите на феновете

Бундеслига
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:35, 13.02.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Германският футболен съюз смята, че съдиите са в необичайна ситуация заради протестите на феновете, които прекъснаха мачове от Бундеслигата и от Втора дивизия на страната.

"В момента съдиите са изправени пред предизвикателството да бъдат не само ръководители на двубоите, но и да предотвратяват конфликтни ситуации. За тях положението е стресиращо и трудно, за което те не са виновни, но носят допълнителна отговорност", каза говорител на германската федерация, цитиран от ДПА.

Запалянковците протестираха срещу идеята на Футболната лига за допускането на инвеститори в Бундеслигата и хвърляха тенис топки, шоколадови монети и други предмети по терените. Заради тези действия някои срещи бяха прекъсвани или стартираха по-късно. Сред тях бяха двубоите от Бундеслигата между Унион Берлин и Волфсбург и между Байер Леверкузен и Байерн Мюнхен, както и срещата от Втора Бундеслига Хамбург ШФ - Хановер.

"Реферите са доволни, че техният подход на високо ниво е разпознат, но скоро няма да могат да се концентрират в работата си, което достатъчно ги напряга. Ние ще следим дали има промяна и ще направим корекции, ако трябва", добави говорителят от федерацията.

Начинът е подобен на плана в три стъпки при борбата срещу расизма. По тази схема, първо срещата се спира, след това отборите се насочват към съблекалнята и ако няма резултат, футболната среща се прекратява.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проливни дъждове с жертва в Анталия
Проливни дъждове с жертва в Анталия
Премиерът откри ремонтирания хидроагрегат 5 на ПАВЕЦ "Белмекен"
Премиерът откри ремонтирания хидроагрегат 5 на ПАВЕЦ "Белмекен"