НОВИНИ

Съдружникът на Божков поиска да го пуснат под парична гаранция

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
14:45, 23.05.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Сигурност и правосъдие
съдружникът божков поиска пуснат парична гаранция
Слушай новината

Съдружникът на Божков поиска да му бъде определена парична гаранция. Пред съда Попов заяви, че се е върнал, за да изчисти името си. Каза, че вярва на Съдебната система и е искал да се прибере още март 2020 г. заради собственото си здраве, както и това на неговите родители.

Заради COVID пандемията обаче решението на властите в ОАЕ са се отложили един път за юни 2020, а след това и за края на миналата година.

По думите му двете дела - това за неговата екстрадиция и това за екстрадицията на Васил Божков, са разделени от властите в Дубай.

Наблюдаващият прокурор Ангел Кънев поиска мярка за неотклонение "задържане под стража" или "домашен арест ".

Кънев коментира пред журналисти, че парична гаранция в подходящ размер също би осигурила участието на Георги Попов в действията по разследването. Според Кънев разследването вече е в напреднал етап и предстои приключването му.

Пред съда прокурорът изтъкна редица писмени доказателства и показания на свидетели, че Попов е отговарял за отчитането на оборотите и декларирането на държавните такси за хазартните игри.

По искане на Интерпол Попов е бил арестуван в Дубай на 31 януари и процедурите по освобождаването му от затвора в ОАЕ също са попречили да се върне по-рано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агуеро: Голът срещу КПР е най-важният в живота ми
Агуеро: Голът срещу КПР е най-важният в живота ми
Светльо Дяков с гордост гледа към изминалите 10 години
Светльо Дяков с гордост гледа към изминалите 10 години