НОВИНИ

Съдружникът на Божков вече e в София, конвоират го от летището

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
15:10, 21.05.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

След 15.00 часа на Летище София, с директен полет от Дубай, кацна Георги Попов. Той е съдружник на Васил Божков и обвиняем заедно с Божков по досъдебното производство за организирана престъпна група, на която Божков е ръководител и която се е занимавала с данъчни престъпления, избягване на плащания на задължения за организиране на хазартни игри и други такива.

Божков и Попов бяха заедно в Дубай. Според информацията, която имаме по време, на съдебна процедура по искането за екстрадиция в България, Георги Попов е дал съгласието си да бъде екстрадиран. В следствие, на което на 5 май властите в ОАЕ са информирали за това българската прокуратура.

Тази сутрин на международното летище в Дубай Попов беше предаден на командировани служители на Главна дирекция "Охрана", които го конвоираха по време на полета до София.

През консулското ни представителство му е бил издаден временен паспорт, с който да може да се прибере в България.

Попов ще бъде отведен в Националната следствена служба, където в присъствието на адвокат ще му бъдат повдигнати обвинения и ще бъде задържан за 72 часа. Прокуратурата ще прецени дали да му определи по-лека мярка за неотклонение, като парична гаранция, домашен арест или подписка, или ще поиска от Специализирания наказателен съд определяне на най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.

Очаквайте подробности!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов за подслушването на политици: Веднага да последва обвинение, съд и присъда
Слави Трифонов за подслушването на политици: Веднага да последва обвинение, съд и присъда
Ново проучване на "Галъп" за Бойко Борисов и за Слави Трифонов
Ново проучване на "Галъп" за Бойко Борисов и за Слави Трифонов