НОВИНИ

Изложба с екопослание показва застрашените животни в Софийския зоопарк (Снимки)

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:27, 21.05.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Екология
Слушай новината

Застрашените животни в Софийския зоопарк са изобразени на изложба с екологично послание. Персийският леопард, египетският лешояд и бърнестата мечка са част от животните, които са изрисувани на 10 варела.

Едно от най-новите попълнение в зоологическата градина са двойка маймуни тамарини. В Софийския зоопарк се отглеждат десетки застрашени видове, някои от тях са двойки и вече успешно се размножават.

"Целта ни е да насочим вниманието на хората и да им дадем полезната информация, че ние отглеждаме всички тези защитени видове. Искаме хората да разберат, че зоопаркът не е просто място за отглеждане, а има за цел и да ги размножава", заяви Добромир Бориславов, директор на Софийския зоопарк.

Едно от животните, изобразено на изложбата, е лъвският макак. Днес те се престрашиха и излязоха навън, въпреки лошото време.

Двата бели бенгалски тигъра днес са особено игриви. Те са брат и сестра на възраст. Женската се казва Нарцис, а мъжкият е Киафа. Белите тигри са цветна вариация на бенгалските тигри и не са албиноси. Имат светлокафяви ивици и сини очи. И те са част от изложбата, тя е едно от събитията, посветени на 133-ата годишнина от създаването на зоологическата градина.

СНИМКИ: Десислава Кулелиева, БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симона Халеп ще пропусне Ролан Гарос
Симона Халеп ще пропусне Ролан Гарос
Стеф Къри, Никола Йокич и Джоел Ембийд са номинирани за MVP в НБА
Стеф Къри, Никола Йокич и Джоел Ембийд са номинирани за MVP в НБА