НОВИНИ

Съперник на ЦСКА в Лига Европа пред разпад - треньорът напуска, отборът бойкотира първенството

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:01, 02.11.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Лига Европа
съперник цска лига европа разпад треньорът напуска отборът бойкотира първенството

Шампионът на Румъния ЧФР Клуж допусна първа загуба през сезона - 1:2 срещу Газ Метан, а след мача от ръководството на клуба бяха бесни от съдийството и заплашиха, че ще бойкотират двубоя от следващия кръг.

В Клуж смятат, че са били ощетени от реферите в поредица от мачове и не желаят това да продължава.

Съперникът на ЦСКА в Лига Европа вероятно ще трябва да си търси и нов треньор, защото Дан Петреску е категоричен, че напуска поста си.

Легендата на румънския футбол е отвратен от случващото се в шампионата и ще подаде оставка след гостуването на Рома в четвъртък.

"Не искам да съм част от всичко това. Не мога повече! Казвам "сбогом" на всички. Искам да си взема почивка, защото вече не издържам. Нека някой друг да дойде на мястото ми и да се справи. Не говоря само за съдийството, има и други неща. Искам отборът да върви добре, но без мен", заяви в ефира на "Digi Sport" отчаяният Петреску.

Бившият защитник на Челси добави, че ще има разговор с клубните шефове и ще се опита да ги убеди да не бойкотират следващата среща. За себе си обаче е взел решение, че се оттегля.

ЧФР загуби след голове на Роналдо Деакону и Николао Думитру за Газ Метан.

Денис Чоботариу намали в добавеното време, а основните претенции на домакините са за отменено попадение в тяхна полза в 68-ата минута.

Тогава Йонуц Костаке прати топката в мрежата след центриране от корнер и отклонена топка с глава. В ситуацията беше маркирана засада, въпреки че такава нямаше.

В класирането ЧФР Клуж е на трето място с 18 точки, а лидер с 24 е Университатя (Крайова), в който се подвизава българинът Антони Иванов.

Двата отбора водеха люта битка за титлата и през миналия сезон, като ЧФР Клуж спечели с обрат прекия двубой помежду им в предпоследния кръг и ликува със златните медали за трета поредна година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръст на търсенето на селски имоти заради пандемията
Ръст на търсенето на селски имоти заради пандемията
Славиша Стоянович бави Левски
Славиша Стоянович бави Левски