НОВИНИ

Сър Алекс Фъргюсън сравни Роналдо с Юлий Цезар

Сър Алекс Фъргюсън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:43, 28.09.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън сравни Кристиано Роналдо с Юлий Цезар. Легендата на клуба бе гост в седмичното предаване на клубния подкаст. В него 79-годишният шотландец сподели впечатленията си за повторния дебют на португалеца във Висшата лига. 36-годишният нападател се разписа на 2 пъти при домакинската победа над Нюкасъл с 4:1.

Въпреки впечатляващата игра на Кристиано Роналдо Алекс Фъргюсън твърди, че атмосферата на стадион “Олд Трафорд” е привлякла неговото внимание.

“В събота се видя. Завръщането на Роналдо бе сякаш Юлий Цезар победоносно акостира в Рим. Дойдох, видях, победих. Беше фантастично. Мачът можеше да привлече 1 млн. фенове на Манчестър Юнайтед”, категоричен бе специалистът.

Двукратният носител на Шампионска лига с “червените дяволи” сподели и впечатленията за скоростта на бившия му футболист. При второто попадение на Роналдо, той разви 20,2 км/ч. Трябва да отбележим, че нападателят е на 36 години. Само Адам Армстронг, Адама Траоре и Вилфред Заха са записвали по-голяма скорост този сезон.

Роналдо добавил нови ястия в менюто на Манчестър Юнайтед

Сър Алекс Фъргюсън сподели и интересен спомен.

“Роналдо винаги оставаше да тренира допълнително след тренировка. Спомням си, преди мач с Арсенал му казах да се прибира веднага след тренировка, защото валеше силно. Предупредих го, че утре ни чака мач и че теренът вече е в окаяно състояние. Прибрах се в офиса и през прозореца видях как тренира на изкуствения терен. Просто не можех да го спра”, коментира тогавашният му треньор.

Шотландецът аргументира и решението си да продаде Кристиано Роналдо през 2009 г. “Той винаги е искал да играе за Реал Мадрид. В този отбор бях сигурен, че е в добри ръце, защото испанският клуб отлично развива суперзвезди. Знаех колко добър наистина може да стане”, добави сър Алекс Фъргюсън.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръст на заразените с ковид за 24 часа: 94% от приетите в болница са без ваксина
Ръст на заразените с ковид за 24 часа: 94% от приетите в болница са без ваксина
Румен Радев награди с Почетния знак дейци на културата и изкуството
Румен Радев награди с Почетния знак дейци на културата и изкуството