НОВИНИ

Саша Илич: Знам отлично какво означава дербито между ЦСКА и Левски

саша илич знам отлично означава дербито цска левски
bnt avatar logo
от БНТ
14:06, 18.09.2022
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич даде интервю за предаването "Арена спорт" броени часове преди Вечното дерби срещу Левски, в което сподели очакванията си двубоя срещу "сините".

Наставникът сподели, че до момента е доволен от работата си в ЦСКА за първите три месеца, в които той е начело на отбора.

"Вече повече от три месеца съм тук. Опознахме се и с екипа, и с играчите. Не мога да кажа, че сме имали някакви много тежки моменти. Усетихме проблеми след загубата от Сейнт Патрикс в София и след отпадането от Базел. Това са нормални неща във футбола. Засега съм доволен от свършеното", започна Илич.

Сръбският специалист заяви, че е наясно с важността на дербито между Левски и ЦСКА за българските фенове.

"За момента съм спокоен. Има няколко часа до мача и е ясно, че колкото повече наближава дербито, ще се появи някакво неспокойство или напрежение. Това обаче е позитивно напрежение. Аз знам отлично какво е това дерби и какво означава. Знам как се приема в България сблъсък между ЦСКА и Левски - най-големият мач. Надявам се, че сме готови. Ако не влезеш в подобни дербита максимално концентриран и подготвен, може да изпиташ големи проблеми. В такива битки се раждат героите, големите играчи - такива, които ще играят супер и ще се покажат в шампионата", сподели наставникът на "червените".

"Със сигурност Левски е един много силен отбор с фантастичен треньор начело. Мъри Стоилов е едно от най-големите имена в треньорството в България и го е доказал. Това е техният голям коз. Видяхте какви страхотни мачове изиграха с ПАОК, въпреки че след това отпаднаха от малтийци. Показаха отличен футбол и срещу Лудогорец, така че за мен ще бъде чест да премеря сили с подобен отбор и треньор", коментира Илич относно силните страни на Левски.

Накрая треньорът на ЦСКА сподели и колко лично самият той приема дербито срещу "сините".

"Сигурно е, че след един мач, било и то срещу Левски, животът продължава. Един мач не може да реши кой ще спечели шампионата. Специфичното на това дерби е, че се помни и оставя следи. Така е и в нашето дерби в Сърбия между Партизан и Цървена звезда. Все пак една добра игра би ти дала самочувствие за по-дълъг период. Никой не може да каже как ще се развие този мач. Аз желая силно ЦСКА да играе добре в тази среща и да спечели. Това обаче е дерби и не познавам човек, който може да даде сигурна прогноза или резултат", завърши Саша Илич.

Какво още сподели сръбският наставник за работата си в ЦСКА гледайте във видеото.

Автор: Росен Станчев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК иска спиране на 65 процента от фондовете за Унгария
ЕК иска спиране на 65 процента от фондовете за Унгария
Шест медала за България от СП по художествена гимнастика
Шест медала за България от СП по художествена гимнастика