НОВИНИ

Силен вятър и студен въздух с максимални температури до 17°

Снимка: Росен Димитров
bnt avatar logo
от БНТ
13:55, 18.09.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Днес времето ще е ветровито - ще духа силен в Дунавската равнина временно бурен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух.

Денят започна с облаци, на места и с дъжд, но облачността вече започна да намалява до предимно слънчево. Времето обаче ще остане хладно - температурите следобед ще са предимно между 12 и 17 градуса, в югоизточните райони до около 20°.

През нощта северозападният вятър в цялата страната ще отслабне. Утре сутрин температурите ще бъдат между 4 и 9 градуса, по-високи по Черноморието.

През деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър и дневните температури ще се повишат, максималните ще бъдат между 18 и 23 градуса. Късно след обяд от северозапад ще започне ново заоблачаване, а в Северозападна България вятърът от северозапад отново ще се усили.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток и вълнението на морето ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 20 и 23 градуса.

В планините ще се задържи ветровито със силен вятър от запад-югозапад, а късно след обяд над масивите в Западна България и облачността ще се започне да се увеличава.

На Балканите вятърът ще отслабне, но ще остане сравнително студено. Предимно слънчево ще бъде в южните и източните райони от полуострова, докато на места в северозападните ще превали.

В средата на седмицата у нас ще бъде доста хладно. Ще остане и ветровито, ще има и превалявания от дъжд, а по най-високите части на планините и от сняг. Максималните температури в повечето места ще са под 20°, а минималните - под 10°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шест медала за България от СП по художествена гимнастика
Шест медала за България от СП по художествена гимнастика
Ивайло Чочев: Пожелавам успех на нациолния отбор, не съм обиден, че не съм повикан
Ивайло Чочев: Пожелавам успех на нациолния отбор, не съм обиден, че не съм повикан