НОВИНИ

САЩ счупиха собствения си световен рекорд в смесената щафета 4х400 м

Втори завърши отборът на Франция.

САЩ смесена щафета
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
21:18, 02.08.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Съединените щати счупиха собствения си световен рекорд в смесената щафета 4х400 м в първия ден на състезанията по лека атлетика на Олимпийските игри в Париж. Американците пресякоха линията за три минути и 7.41 секунди. Предишното постижение беше 3:08.80 минути и беше поставено пак от отбора на САЩ на световното първенство в Будапеща през 2023-а година.

За САЩ бягаха Върнън Норууд, Шамиър Литъл, Брайс Дедман и Кайлин Браун. Те поведоха в средата на втората обиколка в изпълнение като по учебник, след като преодоляха първия пост с резултат, който даде началото на цялосто представяне със счупени четири национални рекорда. Всичко това накрая приключи с нов световен рекорд в тази дисциплина.

"През последните няколко дни направих доста тренировки и просто станахме по-добри", каза Шамиер Литъл, която бягаше на втори пост за тима на САЩ. "Имаме страхотна химия целия отбор".

Отборът на Франция, носен от полудялата парижка публика на стадион "Стад дьо Франс" завърши втори с 3:10,60 минути. Цялото състезание премина много оспорвано, а третото място е за отбора на Белгия с време 3:10.74 или изоставане от 0.144 секунди.

Изненадващо или не, отборът на Ямайка остана чак на 4-о място с време 3:11.06, като те трябва да чакат развитието в другите серии, за да разберат дали ще бягат на финала. Финалът на смесената щафета 4х400 е насрочен за събота.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Истории от Париж - Ивет Лалова и екипът на БНТ зад кадър
Истории от Париж - Ивет Лалова и екипът на БНТ зад кадър
Пожар гори около необитаеми къщи в село Алдомировци
Пожар гори около необитаеми къщи в село Алдомировци