НОВИНИ

Съществено затопляне в края на седмицата

bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 31.05.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Съществено затопляне и типично летни температури предстоят в края на тази и в началото на следващата седмица.

В следобедните часове ще преобладава слънчево време, а превалявания и гръмотевици ще има на по-малко места, главно в северозападната половина от страната. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 25°. Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието - умерен югозападен вятър

Утре ще преобладава слънчево време, но ще има и райони със следобедни валежи и гръмотевици, отново главно в в северозападната половина на страната. Максималните температури в съботния ден ще бъдат между 28° и 33°, София - 28°. Ще продължи да духа слаб до умерен югозападен вятър.

Ветровито ще бъде и по Черноморието, но слънчево. Максималните температури на морския бряг ще бъдат от около 24° по Северното Черноморие до 31° по Южното. Температурата на морската вода се повишава и вече е от 18° до 20°. Вълнението на морето ще бъде около 2 - 3 бала.

В планините ще бъде още по-ветровито, с умерен и силен вятър от запад-югозапад. Ще преобладава слънчево време, но ще има райони с валежи и гръмотевици, но главно в масивите от Западна България. Температурите и там ще се повишат и максималните по най-високите върхове ще бъдат от 7° до 12°.

В неделя ще преобладава слънчево време, с по-голяма вероятност за дъжд и гръмотевици през следобедните часове в планините и планинските райони. Температурите ще се повишат с още градус-два. В понеделник затоплянето ще продължи, но отново на повече места следобедни валежи и гръмотевици.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7-годишно дете с аутизъм изчезна в Банкя (СНИМКИ)
7-годишно дете с аутизъм изчезна в Банкя (СНИМКИ)
Националният отбор по баскетбол за юноши до 18 г. започва на 10 юни подготовка за еврошампионата
Националният отбор по баскетбол за юноши до 18 г. започва на 10 юни подготовка за еврошампионата