НОВИНИ

Състезатели от 40 държави със заявки за СК по спортна гимнастика във Варна

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
20:57, 31.03.2021
Чете се за: 01:11 мин.
Други спортове
състезатели държави заявки спортна гимнастика варна

Състезатели от 40 държави са подали заявки за участие в световната купа по спортна гимнастика, която ще се проведе в края на май във Варна, това съобщи специално за БНР Красимир Дунев – президент на БФ по спортна гимнастика.

„Получихме вече дефинитивните заявки. Много съм щастлив, че 40 държави са изявили желание да се включат в това състезание. Така броят на държаните е по-голям дори и от тези, които са се регистрирали за участие на европейското първенство през април в Базел (Швейцария). Във Варна ще пристигнат светила в спортната гимнастика. Така беше и миналата година преди да отменят състезанието заради пандемията с Covid-19. Това е разбираемо, защото гимнастиците нямат състезания и те преди Олимпиадата търсят начини да участват в организираните надпревари. На 27 април изтича срокът за подаване на поименните заявки, след това ще разберем кои гимнастици и гимнастички ще участват в Купата“, сподели олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта.

Преди световната купа в България българските състезатели ще участват в европейското първенство в Швейцария. В шампионата на Стария континент страната ни ще бъде представена от четирима гимнастици – Дейвид Хъдълстоун, Йордан Александров, Димитър Димитров и Теодор Трифонов.

„Това са подадените имена към момента. Нищо обаче не е окончателно, тъй като заради пандемията нещата могат да се променят. Нашият спорт е травматичен и могат да се получат и контузии. За това готвим още 4 резерви, защото ако се случи нещо да имаме вариант да направям смяна. Дано момчетата да са живи и здрави и да вземат участие в европейското. Хрстос Маринов няма да участва в Швейцария заради контузията в рамото. Той ходи на рехабилитация и радващата новина е, че възстановяването му върви много добре. Д-р Мартин Иванов е преценил, че няма нужда да му бъде поставяна втората инжекция. Нашата цел е май месец, той да вземе участие в световната купа. Всяка седмица до заминаването на 18-ти април ще провеждаме контролни тренировки. За сега сме заложили на европейското Димитър Димитров да участва на прескок и на земя, а Дейвид Хъдълстоун, Йордан Александров и Теодор Трифонов да играят на шестте уреда - многобой. Ще гоним финал на първите 24 и разбира се финали на уредите“, сподели още Красимир Дунев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меган Маркъл планира да роди второто си дете у дома
Меган Маркъл планира да роди второто си дете у дома
Евакуират Капитолия заради подозрителен пакет
Евакуират Капитолия заради подозрителен пакет