НОВИНИ

Саутгейт: Не е сега моментът да говоря за оставка

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт призна превъзходството на испанския тим, който ги победи с 2:1 и триумфира с европейската титла.

гарет саутгейт привилегия работя добрите футболисти
bnt avatar logo
от БНТ
08:18, 15.07.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт призна превъзходството на испанския тим, който ги победи с 2:1 и триумфира с европейската титла. Испанците поведоха в началото на втората част, а след това в самия край стигнаха до втори гол, но почти всички показатели бяха в тяхна полза.

"Борихме се наистина до самия край на мача. Мисля, че днес не се справихме с контрола върху топката достатъчно добре. Но испанците те притискат наистина добре и трябва да се измъкнеш от този натиск. А ние не успяхме да го направим достатъчно и в крайна сметка това означаваше, че те имаха повече контрол над играта. Те бяха най-добрият отбор в турнира, над останалите, което означава, че са заслужавали да спечелят", призна Саутгейт.

Но след като на второ поредно европейско първенство англичаните загубиха финала, много журналисти, а и бивши футболисти и анализатори подканиха Саутгейт да си тръгва от поста мениджър на националния отбор. Попитан какво мисли по въпроса, той остави бъдещето си отворено:

"Не мисля, че сега е подходящ момент за вземане на такова решение. Ще говоря с точните хора“, каза Саутгейт пред британския телевизионен оператор ITV след финала. "Просто не е за сегашния момент да се говори".

Саутгейт води отбора вече осем години, тъй като беше назначен през 2016-а година. И смята, че тимът се е развил в сравнение с предишните два турнира.

"Мисля, че Англия е в наистина добра позиция по отношение на опита, който имат играчите, както и възрастта на отбора. Повечето от този отбор ще присъстват не само за Световното първенство след две години в Северна Америка, но и за следващото Евро. Има какво да очакваме, но в този момент това не е никаква утеха”, добави бившият централен защитник.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огнената стихия изпепели 20 000 декара иглолистни гори в Хисаря и Калояново
Огнената стихия изпепели 20 000 декара иглолистни гори в Хисаря и Калояново
Луис де ла Фуенте: Най-добрите в света сме
Луис де ла Фуенте: Най-добрите в света сме