НОВИНИ

Саутгейт засипа с похвали Рахийм Стърлинг

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:18, 01.07.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
саутгейт засипа похвали рахийм стърлинг
Слушай новината

Наставникът на английския национален отбор - Гарет Саутгейт, похвали нападателя на тима Рахийм Стърлинг за изявите му с фланелката на "Трите лъва" на УЕФА Евро 2020.

Бързоногият атакуващ футболист на британците успя да реализира три гола в четири последователни мача от първенството.

Преди началото на Евро 2020, английският национал бе изиграл 45 срещи с националната фланелка, в които бе реализирал едва две попадения. Стърлинг бе и в серия от 27 поредни мача за "Трите лъва" без отбелязан гол, включвайки и разочароващото му представяне на световното първенство в Русия през 2018 г.

Въпреки това, Гарет Саутгейт гласува доверие на 26-годишния нападател за мачовете от първенството на Стария континент и той му се отблагодарява по най-добрия начин.

"Той е борец. Има невероятна устойчивост и глад. Рахийм разви през последните две години този истински глад за попадения. Той просто намира празните пространства и усеща кога трябва да бъде в наказателното поле. Много съм щастлив от представянето му, особено и заради факта, че успява да се разписва на "Уембли" пред нашите верни фенове“, започна селекционерът на "Трите лъва".

Саутгейт е на мнение, че Мондиалът в Русия през 2018 г. е бил преломен момент в международната кариера на Стърлинг.

"Той бе един от малкото играчи, които се върнаха от Русия с различно чувство и двамата проведохме дълъг разговор за това. Мисля, че победата ни над Испания с 3:2 в Лигата на нациите, когато той вкара два гола, беше много важен за него. Той бе много щастлив с представянето си и от там насетне не погледна назад. Сега смятам, че се чувства добре в нашата среда, знае, че е уважаван от всички свои съотборници – във всеки мач той е заплаха за противника", завърши наставникът на Англия.

Тази събота, 3 юли, съставът на Саутгейт приема Украйна на Андрий Шевченко в четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ускорено издаване на лични документи заради изборите в Пловдив
Ускорено издаване на лични документи заради изборите в Пловдив
Григор Димитров излиза на кортовете на „Уимбълдън“ този следобед
Григор Димитров излиза на кортовете на „Уимбълдън“ този следобед