НОВИНИ

Сдружението "Левски на левскарите" вече е притежател на 9.88% от акциите на ПФК Левски

От сдружението се сдобиха с минориратарния пакет акции, който досега беше притежание на Тръст "Синя България", а пред БНТ председателят на "Левски на левскарите" Димитър Костадинов заяви, че е "крайно време Левски да се върне там, където е бил завещан от своите учредители преди повече от 100 години"

сдружението левски левскарите вече притежател 988 акциите пфк левски
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 13.12.2023 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Сдружението "Левски на левскарите" официално стана притежател на 9.88% от акциите на ПФК Левски, обявиха от организацията на страницата си във Фейсбук.

По този начин от сдружението изпълниха намеренията си, обявени от председателя Димитър Костадинов в началото на седмицата, за придобиване на миноритарен дял от "синия" клуб.

От "Левски на левскарите" съобщиха, че това им действие поставя началото на тяхната главна мисия - "придобиването на мажоритарен дял в ПФК Левски" и "налагането на нов, демократичен модел на управление, в който привържениците да избират оперативното ръководство на клуба".

Междувременно, от сдружението обявиха още, че са стартирали подписка сред привържениците с искане за превхърляне на акциите на Наско Сираков, с което феновете да станат реален собственик на ПФК Левски.

"Крайно време е Левски да се върне там, където учредителите ни го завещаха преди повече от 100 години", сподели председателят на сдружението "Левски на левскарите" Димитър Костадинов пред БНТ.

Още по темата с акциите на Левски и позицията относно тях на "Левски на левскарите" очаквайте утре сутрин в предаването "Денят започва", където ще гостува Никола Бушняков - член на сдружението!

Ето го и официалното съобщение от сдружението:

"Тази сутрин тръст "Синя България" прехвърли своя миноритарен пакет от акции в клуба на сдружение "Левски на Левскарите".

По този начин бе изпълнено решението взето на последното Общо събрание на Тръста акциите да бъдат прехвърлени на "Левски на Левскарите" като най-голямата и представителна левскарска организация.

С този акт поставяме началото на нашата главна мисия, а именно придобиването на мажоритарен дял в "Левски" и налагането на нов, демократичен модел на управление на клуба, в който привържениците да избират оперативното ръководство на Клуба.

Очаквайте скоро повече информация относно следващите ни стъпки!

Само Левски!"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Състезатели от Гърция и от Сърбия идват в България за единствения турнир по спортна гимнастика у нас по двойки в памет на Велик Капсъзов
Състезатели от Гърция и от Сърбия идват в България за единствения турнир по спортна гимнастика у нас по двойки в памет на Велик Капсъзов
БФ Бокс се похвали, че изпраща годината с 49 отличия от големи първенства
БФ Бокс се похвали, че изпраща годината с 49 отличия от големи първенства