СДВР: Освен блокираните кръстовища снощи, други нарушения на обществения ред не е имало

от БНТ
11:29, 03.08.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Нерегламентираното протестно мероприятие продължава.

Това заяви на брифинг в СДВР гл. инсп. Красимира Стоядинова от отдел "Охранителна полиция".

"Снощи около 19 часа започна отново събиране на граждани на площад Независимост, които около 21:30 ч. организираха шествие към Орлов мост. Около 22:30 ч. група от Орлов мост са организирали шествие по "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока НДК, като последователно са блокирани кръстовищата на "Евлоги Георгиев" и "Фритьоф Нансен", и бул. "България" и "Черни връх". Блокирането е продължило до малко след 23 часа", допъли тя.

Главен инспектор Стоядинова заяви, че други сериозни нарушения на обществения ред не са установени.

При проведеното мероприятие пред Министерския съвет от протестиращи, са установени две лица, които са били в неадекватно състояние. Едното от тях е било без документи за самоличност и е отведено в районно управление, а другото лице е предупредено и е отведено от района.

От СДВР съобщиха, че сутринта в час пик на Орлов мост е имало 23 палатки, 9 шатри и около 30 човека. На Софийския университет са били поставени 18 палатки, 5 шатри и 12 човека. На площад Независимост палатките са били 7, шатрите 6, а хората - 8.

От дирекцията отново апелираха демонстрантите да се съобразяват с останалите жители на града и гостите на столицата, и да не се възпрепятства тяхното свободно придвижване.

На въпрос на БНТ във връзка с появили се снимки в социалните мрежи, какво правят мъже в униформи на частна охранителна фирма на протестите, главен инспектор Стоядинова каза:

"Извършвали сме проверка преди седмица на подобен сигнал и не е установено участие на охранители от охранителни фирми с лиценз за частна охранителна дейност в протестите".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Служителите на затворите отмениха протеста си след разговор с Данаил Кирилов
Служителите на затворите отмениха протеста си след разговор с Данаил Кирилов
Семейство се грижи за 150 животни в двора си в Пернишко
Семейство се грижи за 150 животни в двора си в Пернишко