НОВИНИ

Бусът на майките все още е блокиран пред Ректората

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
07:23, 03.08.2020 (обновена)
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

От 1-ви август бусът на майките от " Системата ни убива" остана блокиран пред Ректората на Софийския университет. Това беше причината там да бъде организиран още един палатков лагер.

Бусът на майките от "Системата ни убива" още е там, има и палатков лагер. Сутринта започна доста шумно с тъпани.

Протестиращите изразяват недоволството си и искането си за оставки на правителството, както и на главния прокурор Иван Гешев.

Движението и в този район е отцепено - не могат да преминават нито коли, нито автобусите на градският транспорт. Такава е ситуацията и в триъгълника на властта при Министерския съвет, където и тази сутрин има палатков лагер.

Протестиращите са прекарали спокойно нощта, не е имало проблеми. Хората казват, че ще продължат да са там през целия ден.

Спокойна е ситуацията и към обяд. Протестиращите майки заявяват, че ще останат тук, докато белият микробус не бъде пропуснат да премине до Орлов мост. Те планират и да направят график, за да може тук постоянно да има протестиращи.

По-рано тази сутрин коментираха и изказването на социалния министър Деница Сачева, че протестите са политическа провокация.

"Тя още с встъпването си в длъжност започна абсолютно демагогски да противопоставя едни хора с увреждания срещу други", заяви Венелина Казанджиева.

-Има ли политическо влияние във вашия протест?

-"Не", отговори тя.

"Във всеки протест има политическо влияние. Ние ясно сме изразили, че искаме оставката на кабинета Борисов 3", каза Диана Кишкилова.

-Какво е влиянието при вас? Кой Ви помага?

- "Да ни помага, никой. Защо трябва някой да ни помага. На Вас като гражданин трябва ли някой да Ви помага, за да протестирате. Ние сме дошли тук и протестираме за по-добро бъдеще на всички нас", каза още Кишкилова.

Остава затворено движението за автомобили и коли на градския транспорт, пропускат се само линейки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват новия мост в Генуа
Откриват новия мост в Генуа
Остава блокадата на "Орлов мост" в 26-тия ден на протести в София
Остава блокадата на "Орлов мост" в 26-тия ден на протести в София