НОВИНИ

Заради блокадите на кръстовища в София: Препоръчва се използването на метрото. Автомобилите да минават по алтернативни трасета

bnt avatar logo
от БНТ
07:41, 03.08.2020
Чете се за: 00:26 мин.
Регионални

Тази сутрин движението в столицата беше спокойно. Очаква се в сутрешния пик да се образуват колони по алтернативните маршрути на бул. "Цариградско шосе". Затворено е кръстовището на Ректората и част от градския транспорт е със скъсени маршрути.

От няколко дни основни кръстовища в София са блокирани. От дирекция "Управление и анализа на трафика" препоръчват да се използва метрото, тъй като това е единственият градски транспорт, който не е засегнат. При необходимост от използване на автомобил - следете алтернативните трасета. Препоръчва се транзитът, който преминава през града, да се насочи към Северната скоростна тангента.

Има закъснения на автобуси. Следи се ситуацията и опитите са да се подпомага градския транспорт. Целодневно се следи работата на светофарните уредби. От Центъра за градска мобилност следят и при нужда се реагира на момента спрямо натоварванията и задръстванията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на "Капана" искат заведенията да работят до 23 часа
Жители на "Капана" искат заведенията да работят до 23 часа
Откриват новия мост в Генуа
Откриват новия мост в Генуа