ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Сладоледена фиеста край морето в Бургас

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:42 мин.
Още
Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

      За първа година в Бургас се проведе сладоледен фест. Предлагат се и най-нестандартни варианти като алкохолни сладоледи, веган сорбе и такива, включващи само продукти, дошли директно от малки ферми у нас.

      Изненадата на фестивала беше сладолед от манастирско кисело мляко и активен въглен. Майсторът е професионалният кулинар шеф Николай Попов.

      "Не бях правил такова нещо и на мен лично ми отне 3 дни, докато стигна до точната консистенция на този сладолед. Самият активен въглен има много добри свойства за тялото и за организма, за червата и мозъка", разказа Попов.

      Шеф готвачът представи и сладоледени изкушения от българско краве сирене и лиофилизирани малини.

      "Лиофилизираните малини са малини, които се изсушават на много висока температура и де факто това е храната, която се дава в космоса на космонавтите", обясни той.

      "Разбрахме - тайната съставка е сирене и много ни хареса. Няма консерванти, няма оцветители. Всичко е напълно натурално", коментира Владислав Иванов.

      Особен интерес на изложението предизвикаха алкохолните сладоледи.

      "Предлагаме с узо и същевременно решихме да направим един нов сладолед, който е домат с водка", заяви Недялка Демирева.

      Посетителите имаха възможността за първи път и да опитат сладолед с люта чушка и екзотични плодове.

      Автор: Елеана Цанова

      ТОП 24

      Най-четени

      Product image
      Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
      Абонирай ме за най-важните новини?