НОВИНИ

Нов смъртен случай от коронавирус в дом “Възраждане" в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
11:00, 03.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
Още

89-годишна жена почина от дома за стари хора "Възраждане“ в Русе.

Тя е била с положителен PCR тест за коронавирус и хоспитализирана в обособения COVID-сектор на русенската болница. Това е трети смъртен случай на потребител в специализираното заведение.

Няма нови случаи на коронавирусна инфекция в дома за стари хора. Общият брой на заразените с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение остава 90 души, от които 83-ма обитатели и седем души персонал.

5-ма доброволци на Червения кръст помагат на социалните работници в дома.

"Червеният кръст ни осигурява доброволци за здравите хора, за да може персоналът щатния, да се насочи към тия, които са с положителни проби. Имаме нужда от медицински сестри, както и от санитари", каза Спасимир Димитров, директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност" - Община Русе.

"Нашите доброволци ще помагат на територията на старческия дом, на етажите, където са единствено и само здравите потребители. Тоест, възрастни хора, които не са дали положителен резултат и съответно са здрави. Тяхната помощ ще се изразява в сервиране, отсервиране на храна. И съответно ще помагат на персонала при дезинфекцията на помещенията", обясни директорът на БЧК-Русе Антоанета Ябанозова.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Семейство се грижи за 150 животни в двора си в Пернишко
Семейство се грижи за 150 животни в двора си в Пернишко
Александър Зверев и Анастасия Павлюченкова спечлиха второто издание на UTS
Александър Зверев и Анастасия Павлюченкова спечлиха второто издание на UTS