НОВИНИ

Себастиан Корда се класира за първия си полуфинал в ATP Tour

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:03, 12.01.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Тенис
себастиан корда класира първия полуфинал atp tour

Синът на бившия №2 в света Петър Корда за първи път в своята кариера достигна до полуфиналите на турнир от ATP Tour по време на надпреварата от сериите АТР 250 в Делрей Бийч, САЩ.

20-годишният тенисист надигра сънародника си и втори поставен в схемата Джон Иснър с 6:3, 4:6, 6:3 след почти два часа игра.

В първия сет играта вървеше равностойно до 3:3 гейма, когато Корда нанесе решителния удар и след серия от три поредни гейма затвори частта с 6:3.

Във втората част отново седмия гейм се оказа решаващ, когато при резултат от 3:3 Иснър проби своя съперник и впоследствие изравни резултата в сетовете след 6:4 в своя полза.

В решителния сет Корда направи ключов пробив, за да поведе с 5:3 гейма и да сервира за мача. Опитния Иснър обаче отказваше да се предаде и стигна до три поредни шанса за рибрейк, повеждайки с 0:40.

Младият Корда обаче показа завидно хладнокръвие в този момент и спечели следващите пет разигравания, с което си осигури крайния успех в мача и място на 1/2 финалите.

Следващият съперник на американецът е британският левичар Камерън Нори, който победи шампиона от 2018-та Франсис Тиафо от САЩ след 6:0, 3:6, 6:4.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 обитатели на дома за хора с увреждания в Две могили са с коронавирус
11 обитатели на дома за хора с увреждания в Две могили са с коронавирус
Варненска улица пропада за трети път след основен ремонт
Варненска улица пропада за трети път след основен ремонт